Közélet

2015.04.16. 15:23

Huszonöt éves lett idén a Somogyi Hírlap

Ismét öt órai teára láttuk vendégül olvasóinkat, immár harmadik éve várjuk a baráti összejövetelnek szánt rendezvényünkre hűséges előfizetőinket.

Kovács Gábor

Negyed évszázados évforduló előtt állunk: huszonöt éve április huszonötödikén jelent meg először Somogyi Hírlap néven újságunk. – Huszonöt év alatt komoly változások történtek a lap életében technikailag és a tartalomban is, de a célunk továbbra is az, hogy minden fórumon minél közelebb kerülhessünk olvasóinkhoz, hogy segíthessünk, tippeket adhassunk és eligazítsuk őket az információk tömegében – hangsúlyozta Ficsór János főszerkesztő-kiadóvezető. – Fontos, hogy visszacsatolást kapjunk arról, mit szeretnek leginkább.

Horváth Margit, a kaposvári Magyar-Román Baráti Társaság elnöke elmondta: az oktatásról és a gyermekekről szóló cikkeket kedveli a legjobban lapunkban, de az életmódról szóló írásokat is tanulmányozza, a civil szervezetekről pedig többet szeretne olvasni. Sztányi Tibor, Kaposfő polgármestere médiánk elektronikus változatát részesíti előnyben, hiszen blogot is ír, míg neje kivágja és össze is gyűjti a nyomtatott cikkeket. Horváth Margit kritikai észrevételként megemlítette, hogy kevés a programajánló a lapban, főként hétvége előtt hiányzik neki ez nagyon, és a véleményéhez csatlakozott Pápai József kereskedő és Punik László gazdálkodó-vállalkozó is.

Czene Attila felelős szerkesztő megígérte, hogy megszívleljük olvasóink tanácsát, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy érzelmileg kötődjenek hozzánk. Míg korábban az volt az újságírók feladata, hogy összegyűjtsék a híreket, ma már inkább az, hogy válogassanak közülük, feltárják és megmutassák, mi miért történik. Az eljövendő időszak feladata, hogy szórakoztatóbb legyen a lap, és emellett hagyományainkat megőrizve egyre kézzelfoghatóbban segíthessünk olvasóinknak.

 

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik