Közélet

2015.05.03. 13:42

Kéthely testvértelepülése lett Nova Raca

Testvértelepülési megállapodást kötött Kéthely és a horvátországi Nova Raca. Kéthely képviselő testülete, intézményvezetők, civil szervezetek képviselői és a helyi iskola tánccsoportja utazott a megállapodás megkötésére Horvátországba.

Virág János

Nova Raca település Bjelovártól nem messze, dél-keleti irányban fekszik. Kéthelyhez hasonló adottságokkal rendelkezik, lakosságszámban magasabb, de gazdasági helyzete nagyban hasonló. A településen nagyon sokan a mezőgazdaságból élnek. Szinte minden háznál vannak állatok, kis magángazdaságokban művelik a földeket. Több egyesület is működik a településen, így Kéthelyhez hasonlóan van sport-, tűzoltó- és horgász egyesületük is, a helyi népi szokásokat felelevenítő csapatok és motorsport egyesületük is – tudtuk meg Molnár Balázs kéthelyi polgármestertől.Szentmise, sétakocsikázás és kulturális műsor is szerepelt a programok között. Ünnepi testületi ülésen került sor a testvértelepülési megállapodás aláírása. A megyei főispán (Nova Racán nevelkedett fel) köszöntőjében gratulált a létrejött megállapodáshoz, és mint elmondta: volt turisztikai miniszterként nagyon fontosnak tartja Horvátország nemzetközi kapcsolatainak fejlesztését.
– A testvértelepülési kapcsolattal erősítjük Somogy Horvátország felé kialakított nemzetközi kapcsolatrendszerét, gyarapíthatjuk mind szakmai, mind kulturális életünket – tette hozzá Kéthely polgármestere. A vendégszeretetet a somogyiak június közepén viszonozzák, ahol a falu lakossága előtt írhatjuk alá a magyar nyelvű megállapodást.

Címkék#Kéthely

Ezek is érdekelhetik