Közélet

2015.10.06. 19:09

Háromezer kötet várja a kaposújlakiakat új tékájukban

A település kis könyvtára megszépülve, szolgáltatásaiban bővülve, új helyen nyitotta meg kapuit kedden délután.

Márkus Kata

A Somogy kistelepülési életében ritka eseménynek különös aktualitást adott, hogy ezen a héten egészen vasárnapig számos településen számtalan programot szerveznek a 10. Országos Könyvtári Napok apropóján. A kaposújlaki ünnepélyes könyvtáravató után a filmklub első vetítését is megtartották a tékának helyet adó, tavaly 65 milliós saját forrásból felújított, kibővített közösségi házban. A megújult tékát Csabai Tamás polgármester és Horváth Katalin, a Takáts Gyula könyvtár igazgatója avatta föl.



A faluban évtizedek óta működő könyvtár most új kötetekkel és új lehetőségekkel is bővült Balazsiné Balaskó Mária könyvtáros szerint.
Csabai Tamás polgármester az olvasás megkerülhetetlen szerepére hívta fel köszöntőjében a figyelmet, s elmondta: a csaknem háromezer kötetes könyvtárban a könyvtáros mellett három közfoglalkoztatott is segíti a munkát. – Segítettek a katalogizálásban és a berendezésben is, most pedig éppen oktatáson vesznek részt – mondta Csabai Tamás. – Internet hozzáférés is van a házban, s most csatlakoztunk a Nemzeti Audiovizuális Archívumhoz is, amely hétről hétre biztosít lehetőséget számunkra filmnézéshez, így filmklubot is tudunk működtetni.

Horváth Katalin, a Takáts Gyula könyvtár igazgatója ajándékot is hozott a könyvtárba járó gyerekek számára, s minél több olvasót kívánt a tékának, valamint azt, hogy őrizzék és adják tovább sokaknak az olvasás szeretetét. – S legyenek könyvtárpártoló filmklubosok – hívta föl a figyelmet Horváth Katalin –, a megtekintett filmek után találjanak alkalmat beszélgetésre is, adják át egymásnak, kinek mit jelentett a film élménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!