Közélet

2016.01.22. 14:58

Bontják a vasutasüdülőt, épül a Nemzeti Kézilabda Akadémia

Bontják a balatonboglári egykori vasutasüdülőt, ott épül majd a Nemzeti Kézilabda Akadémia (Neka) lakófaluja. Az ingatlant a boglári önkormányzat ingyenes vagyonjuttatás keretében kapta meg az államtól.

Fónai Imre

Mészáros Miklós polgármestertől tudjuk: az új kézilabdacsarnok építése az Urányi szabadidőközpont mellett e közben a hajrájához ért, április-májusra várható az átadása.
A ZÁÉV Zrt. nyerte a Nemzeti Kézilabda Akadémia kialakítására kiírt második közbeszerzést is– adta hírül a napokban a Napi.hu. Az eredetileg becsült nettó 1 milliárd 490 millió forintnál kissé többért, nettó 1 milliárd 513 millió forintért végezheti el a cég a kézilabda akadémia szállás- és kiszolgáló épületeinek átalakítását, felújítását. A nyílt közbeszerzés során további négy cég tett még ajánlatot.A zalaegerszegi székhelyű ZÁÉV és a szintén zalaegerszegi Szabau Invest Kft. közös ajánlattal nyerte meg korábban az új sportcsarnok felépítésére kiírt tendert, 1,7 milliárd forintért. A kormány a 2014-es központi költségvetésben 2,3 milliárd, míg a 2015-ös büdzsében 1,5 milliárd forintot különített el a Nemzeti Kézilabda Akadémia létrehozására.
– Az egykori vasutasüdülőnél előbb bontani kell, utána jöhet az építés – mondta lapunknak Mészáros Miklós balatonboglári polgármester. – Az ingóságokat a város szintén ingyenesen kapta meg, amiből jutott egyebek között a kollégiumba és az önkormányzati konyhára is.

Ezek is érdekelhetik