Közélet

2016.01.09. 10:49

Forralt bor, tea és zsíros kenyér várta a megfáradt túrázókat

Tömött sorokban érkeztek szombaton délelőtt a lucskos idő ellenére a 10. jubileumi Három királyok túra résztvevői, ahogy az előző években nem csak Kaposfüredről, de egész Kaposvárról és a környező településekről is.

Márkus Kata

Negyed tízkor még alig-alig szállingóztak, fél tízre aztán, mire a helyi járatú autóbusz Kaposvárról megérkezett, már tetemes sor alakult ki a Benedek Elek iskola bejáratánál. Tömött sorokban érkeztek ugyanis szombaton délelőtt a lucskos idő ellenére a 10. jubileumi Három királyok túra résztvevői, ahogy az előző években nem csak Kaposfüredről, de egész Kaposvárról és a környező településekről is.



Stecker József és barátai is Kaposvárról érkeztek, hogy az egykori ötletgazda, Heintz Tamás akkori parlamenti és önkormányzati képviselő kezdeményezésének megfelelően kigyalogoljanak a Vízkereszthez legközelebb eső szombaton a füredi iskolától a füredi szőlőhegyre. Ahol aztán az idén 11 szőlősgazda nyitotta ki pincéjét, s várta a megfáradt túrázókat zsíros kenyérrel és forralt borral, forró teával.
– Eddig minden évben kigyalogoltunk a hegyre a mozgás és persze a társaság miatt – mondta Stecker József. – Én 34 éve túrázom, minden szombaton, legutóbb Piliscsabán öt nap alatt 70 kilométert gyalogoltam. Itt különösen jó a társaság és a szőlősgazdák is kedvesek, barátságosak.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Tömött sorokban érkeztek a 10. jubileumi Három királyok túra résztvevői
[/caption]
– Az idei, jubileumi túrán az előző évekhez hasonlóan az első ötszáz regisztráló ajándékbögrét kap – tudtuk meg Nagy Attila önkormányzati képviselőtől. – A nagyjából öt kilométeres táv megtételéhez 70 kiló kenyérrel, tíz kiló zsírral és 200 liter forralt bornak valóval igyekszünk egy kis energiát adni. A nevezési díjként leadott csokoládékat pedig az idén is a hajléktalan szálló és a Borostyánvirág Anyaotthon lakóinak adjuk majd.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A füredi iskolától a füredi szőlőhegyre
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!