Közélet

2016.03.02. 17:34

Siófoki üzenet: több figyelmet és pénzt kér az egészségügy

„A magyarok – különösen a hátrányos helyzetűek – betegebbek, mint az európaiak, ezért még gondosabb törődést igényelnek. Magyarország erőssé válásához fontos, hogy mindenkinek megadjuk az esélyt a lehető leggyorsabb gyógyulásra. Ezért több figyelmet kell fordítanunk az egészségügyre és az abban dolgozó emberekre. Kérjük a társadalmat és a döntéshozókat, hogy tekintsék ezt a nemzet egyik sorskérdésének” – áll a Magyar Kórházszövetség szerdai siófoki közgyűlésének üzenetében.

F. I.

A szervezet háromnapos országos kongresszust kezdett Siófokon.
A kórházszövetség szerint ahhoz, hogy a kor színvonalán adjuk meg a legrászorultabbaknak is a gyógyulás esélyét, a társadalom fokozott áldozatvállalására van szükség. „A kórházakban ma bizalomvesztett emberek dolgoznak – írták a siófoki nyilatkozatban.

– Az európai arányoknak megfelelő források biztosításával lehet esélyünk az eredményes és méltányos gyógyításra, és csak ezzel párhuzamosan lehet azokat a változásokat bevezetni, amelyek a betegek és a kórházi munkatársak elégedettségéhez vezethetnek. Az erőforrásokat a szenvedő és az őt ápoló, gyógyító emberhez kell eljuttatni. Figyelem és pénz is kell ahhoz, hogy az ellátás színvonalát legalább a más szektorokban megszokott szintre emeljük és a gyógyításunk eredményesebb legyen”.Az ápolók kiemelt megbecsülést szeretnének a pálya vonzóvá tétele és a ma pályán dolgozók megtartása érdekében. A szakorvosoknak – írja a szervezet – gondtalan életpálya jár. A kórházszövetség kongresszusának záró, pénteki napjára várják Balog Zoltán minisztert és Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkárt.

Címkék#siófok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!