Közélet

2016.04.22. 17:06

Jobbik: káosz van az oktatásban

Miháldinecz Gábor szerint az elmúlt 25 év mszp-s, illetve fideszes kormányázásnak következménye az a káosz, ami most van az oktatásban.

Harsányi Miklós

– A hallasd a hangod kampányunk az oktatásban lévő problémákra fókuszál – hangsúlyozta pénteki sajtótájékoztatóján Miháldinecz Gábor, a Jobbik választókerületi elnöke, önkormányzati képviselő. – Diákok sokaságával próbálunk kommunikálni. A kampány fő célja, hogy a fiatalok ki tudják nyilvánítani a véleményüket, elmondják nekünk, s ezeket mi összegyűjtjük. A problémákat országgyűlési képviselőink a Parlament elé terjesztik, s az erre kapott válaszokat majd napirenden tartják.
Miháldinecz Gábor rámutatott: az elmúlt 25 év mszp-s, illetve fideszes kormányázásnak következménye az a káosz, ami most van az oktatásban.



Nichter Tamás, a Jobbik ifjúsági tagozatának megyei elnöke kifejtette: a Jobbik 2016-ban meghirdette a Valódi Nemzeti Konzultáció évét, amelyhez a Hallasd a hangod kampánnyal csatlakoznak. Az oktatás kérdését még mélyebben kívánják feltérképezni. A kampány kétféleként valósul meg: az interneten keresztül, illetve a hagyományos módon, standolással. Az aktivisták, a helyi szervezetek több száz településen százezernél is több szórólapot osztanak ki.
– A legfontosabb cél, hogy a közoktatásban résztvevő közel 1,3 millió fiatal hangja végre eljusson a döntéshozókhoz – mondta. – Lényeges, hogy a  véleményüket, szemléletüket bevonják a közoktatással kapcsolatos vitákba, s kicsit közelebb hozzuk a rendszert a fiatalokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!