Közélet

2016.05.20. 20:37

Régi szépségében ragyog Somogymeggyes nevezetessége

Igazi gyöngyszem a somogymeggyesi evangélikus templom, melyen nem csupán az alkotók munkája, hanem elsősorban Isten dicsősége ragyog.

Gamos A.

Visszanyerte régi szépségét az egyedülálló építészeti remekmű, mely hazánk egyetlen kéttornyú evangélikus temploma és 1951-ben emelték. Hálaadó istentiszteletre harangoztak a kis falu felújított hajlékába, ünnepelt Isten népe; Tab és környéke gyülekezeteinek tagjai együtt örültek az örülőkkel, zsúfolásig megtelt a hit vára, úgy mint 65 éve a felszentelési ünnepségen. A mostani alkalmon a liturgiai szolgálatot a maroknyi közösség lelkész-házaspára, Arató Lóránd és Arató Eszter, valamint a falu szülötte, Weisz Jenő nyugalmazott lelkipásztor végezte. Igét hirdetett Pongrácz Máté kaposvári lelkész, prédikációjának fő üzenete: az egyházi épület akkor tölti be küldetését, ha benne minél többen hallgatják Isten igéjét alkalomról alkalomra.



A meggyesiek örömében osztoztak a történelmi egyházak képviselői is. Pongrácz Máté a keresztség szentségében részesítette Kovásznai-Székely Bulcsút, és Ézsaiás szavaival köszöntötte: ”Én nem feledkezem meg terólad. Íme, tenyerembe véstelek téged”. E kisgyermek megkeresztelésével nemcsak a gyülekezet gyarapodott, de remény is van a jövőre nézve. Hogy lesznek, akik majd évek múlva is megtöltik a padsorokat, illetve szívükön viselik e templom sorsát.
Az ünnep a kaposvári Lélekvár együttes énekszolgálatával folytatódott. Majd a művelődési házban tartott szeretetvendégségen köszöntőt mondott Weisz József, a település polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!