Közélet

2016.07.06. 11:42

Egyesület alakult a Somogy környezetvédelméért

– Körülbelül háromezer bejegyzett civil szervezet létezik Somogyban, érdemben működő azonban sokkal kevesebb, s egy sincs, mely a környezetvédelemmel foglalkozna – indokolta szerdai sajtótájékoztatóján a Zöld Vidék Egyesület megalapítását Falussy Lajos okleveles vegyészmérnök, az új szervezet elnöke, aki a Homatech Zrt. Kaposvárra tervezett gumiabroncs-feldolgozója kapcsán az elmúlt hónapokban született tanulmányaival került a köztudatba.

Vas András

– Ezért döntöttünk úgy, hogy létre kell hozni egy egyesületet, mely kifejezetten az élhető környezet védelmét tűzi zászlajára.
A Zöld Vidék elnöke kijelentette, a jelenlegi konkrét problémákra még értelemszerűen nincs válaszuk, előbb felmérik a somogyi helyzetet, s ez alapján teszik meg javaslataikat, s remélik, sikerül Szita Károly kaposvári polgármesterrel is egyeztetniük.



– A gumifeldolgozóval kapcsolatban viszont száz százalékban támogatjuk a népszavazás kiírását – tette hozzá Rieger Ágnes, az egyesület elnökhelyettese –, hogy valóban a kaposváriak dönthessék el, szükségük van-e az üzemre.

Információink szerint jelenleg körülbelül 12 ezer aláírásnál tartanak a referendum kezdeményezői, s még közel kilencezer aláíráshelynyi gyűjtőív van az aktivistáknál. A törvény szerint jövő csütörtökig kell összegyűjteni a nagyjából 13,5 ezer támogató szignót a népszavazás kiírásához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!