Közélet

2016.07.10. 16:27

Több elismerést a nevelőszülőknek!

Azért küzdenek, hogy a nevelőszülők teljeskörű gyámok legyenek, s a hivatás megkapja az őt megillető elismertséget – hangzott el a Civil Szervezetek Nemzetközi Konföderációja elnökségi ülésén, Kaposváron.

Harsányi M.

Orbán István elnök lapunknak azt mondta: céljuk, hogy 2019-re a közel 23 ezer gyermek 90 százaléka nevelőszülőknél legyen – hangsúlyozta az elnök. – E feladat megvalósításához országosan legalább 2000 új nevelőszülőre van szükség és lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minden segítséget megadni. Hamarosan jubileumi rendezvényt tartunk Kaposváron: 70 éves az intézeti gyámság, ennek kapcsán emlékülést kívánunk szervezni.



Az elnökség értékelte a legutóbbi siófoki rendezvényt is, melyre 350 vendéget hívtak meg. Számos kedvező visszajelzést kapott Orbán István elnök, aki azt mondta: cselekvési programjukba hasznosítják a találkozón szerzett tapasztalatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!