Közélet

2016.08.22. 17:32

Vágányzár: vonatpótló autóbuszokra ültetik az utasokat

A Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vasútvonalon augusztus 29-től szeptember 11-ig Jákó-Nagybajom és Gyékényes között pályafenntartást végeznek.

Harsányi Miklós

– Emiatt a Dombóvár-Gyékényes vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek – tájékoztatott a MÁV Zrt. – Jákó-Nagybajom és Gyékényes között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vágányzár ideje alatt az Adria nemzetközi vonat kocsijai kerülő útirányon, Budapest-Déli–Székesfehérvár–Siófok–Nagykanizsa–Gyékényes érintésével közlekednek.



Alvállalkozóként a kaposvári Németh Travel szállítja majd az utasokat. Németh József ügyvezető igazgató közölte: az érintett vonalon 15 autóbuszt és a biztonság érdekében két tartalékjárművet állítanak üzembe. A cég nyolc éve vesz részt vonatpótló buszok közlekedtetésében, a szakember azt mondta: ez a feladat nagy precízséget követel, folyamatosan alkalmazkodni kell a vasút elvárásaihoz. Ennek a munkának más a jellege, mint a különjárati tevékenységnek.
– Időnként külföldiek is felszállnak ezekre a vonatpótló járatokra – folytatta. – Legutóbb a Sziget Fesztiválról érkeztek busszal kínai és japán fiatalok is, s úticéljuk az Adria volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!