Viharkárok

2017.07.11. 09:25

Kempingezőkre dőlt egy fa, rekord erősségű szelet mértek

Négy kempingező megsérült, amikor sátrukra dőlt egy fa. Megyeszerte háromszáz riasztás érkezett a katasztrófavédelemhez. Tízezernél is több fogyasztó maradt áram nélkül az éjszaka idejére.

Sonline

Viharos erejű széllökésekkel érkező zivatar okozott károkat hétfő este az egész megyében. A legtöbb riasztás a Balaton környékéről érkezett. A megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói rövid időn belül mintegy háromszáz káresetben segítettek. Egy siófoki kempingben többen megsérültek, amikor a nyaralók sátrára dőlt egy fa. A helyszín megközelítése is nehézkes volt, az oda vezetó űton is végig kidőlt fák fogadták a tűzoltókat. Négy embert szállítottak kórházba a mentősök.

Balatonaligán minden eddigi balatoni viharénál erősebb, 157 km/h-s szelet mért az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A vezetékekre dőlt fák is nagy problémát okoztak. 39 településen több mint tízezer fogasztó maradt áram nélkül reggelig.

A tűzoltók az éjszaka folyamán is dolgoztak. Két esetben vasúti sínekre dőlt fákat fűrészeltek le. De a reggeli órákban már sehol sem volt fennakadás a közlekedésben. Számos helyszínen jelenleg is autókról és lakóépületekről fűrészelik le a kidőlt fákat az egységek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!