Doboznyi figyelmesség

2022.12.15. 11:53

Azért gyűjtöttek, hogy minden gyerek fája alá kerüljön ajándék

A hagyományoknak megfelelően idén is ajándékokat gyűjtöttek a Somogy Megyei Kormányhivatal munkatársai, amelyek az ünnepek előtt sorban célba érnek.

Fotó: Kovács Tibor

Összesen 300 cipősdoboznyi ajándékot gyűjtöttek össze idén a hivatali dolgozók, amelyeket gondosan becsomagolva indítottak útnak hétfőn. Legutóbb a Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat központjában találtak gazdára a Somogy Megyei Kormányhivatal cipősdoboz akciójának ajándékai.
Dr. Neszményi Zsolt főispán, Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője, valamint Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke 19 kisgyermeknek adta át a hivatal munkatársai által felajánlott csomagokat, míg a többi ajándékot a gyermekjóléti központ munkatársai juttatják el a kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt.

Fotós: Kovács Tibor

A látrányi Fekete István Általános Iskolában műsorral készültek a gyerekek az ajándékozásra. Neszményi Zsolt főispán és a térség országgyűlési képviselője, Móring József Attila közösen osztották ki a 39 alsós diáknak a hivatali dolgozók által összeállított csomagokat, de jutott a felsős osztályoknak is egy-egy édességet rejtő karácsonyi pakk. 

A képviselő a meglepetést focilabdákkal tette még emlékezetesebbé.

Fotós: Kovács Tibor

A Törökkoppányi Általános Iskolában a megyei főispán mellett, Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője adta át az ajándékokat a gyerekeknek. A csaknem 30, köztük két ukrán diák boldogan bontogatta az ajándékokat, melyek többek között játékokat, könyveket, édességeket, írószereket és ruhaneműket tartalmaztak.

Fotós: Kovács Tibor

Neszményi Zsolt elmondta a kicsiknek, hogy a hivatal munkatársai nagy szeretettel készítették össze a dobozokat, és remélik, hogy az ajándékokkal örömöt szereznek.

A hivatal cipősdoboz akciója során négy helyszínen kapnak ajándékokat a gyerekek:Látrányban, Csurgón, Kastélyosdombón és Kaposváron.

Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!