Új utak

2022.12.20. 16:13

Százmilliókból újultak meg a somogyi utak

Sonline

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 0,75 kilométeren újult meg a 6701-es jelű út Fonyód és Kaposvár között. A Magyar Közút projektjéhez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező mintegy bruttó 171,43 millió forintból valósította meg a beruházást, közölte a közútkezelő kedden szerkesztőségünkkel. 

A Kaposvár-Fonyód összekötő út 5+536 - 6+286 kilométerszelvények közötti szakaszán a kivitelező gondoskodott a burkolat és az érintett híd felújításáról, új teherbíró, stabilizált padka kialakításáról, az út mellett található vízelvezető rendszer felújításáról, valamint lecserélték az elhasználódott KRESZ táblákat, és elkészült a tartós burkolati jelek felfestése is.

Ugyancsak a TOP segítégével készült el a Marcali-Galambok 0,8 kilométeres 6805-ös jelű út felújítása is. Erre a célra a kivitelező cég 177,78 millió forintot költhetett, amelyből a a 0+065 - 0+897 kilométerszelvények közötti szakaszon a kivitelező gondoskodott az új aszfaltburkolat építéséről, új teherbíró, stabilizált padka kialakításáról, két buszmegállóhely és az út mellett található vízelvezető rendszer felújításáról, valamint sor került a KRESZ táblák cseréjére, és tartós burkolati jelek festésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!