Édes érték

2023.01.05. 20:00

A csokiakadémia is elismerte a balatoni bonbont

Ugyan csak az utolsó pillanatban tudta elküldeni bonbonjait Földes Csilla az angliai Academy Of Chocolate világversenyre, bronz minősítést kapott dupla kökényes édessége a világversenyen.

Góz LIlla

Fotó: Kovács Tibor

– Amikor nevezni lehetett, éppen a karácsonyi nagy rendeléseket kellett teljesítenünk és az egész család beteg volt – mondta el Földes Csilla. – Végül mégis sikerült két bonbon mintát leadnom a határidő előtt fél órával. 

chilli choco bons
Djínyertes bonbon különlegességek 
Fotós: Kovács Tibor 

A lellei bonbonkészítő étcsokoládéba egy fanyar zselés és egy főzött krémet töltött, amelyet saját főzésű kökénylikőrrel tartósított. Kedden tudta meg, hogy dupla kökényes bonbonja a nemzetközi megmérettetésen bronz minősítést kapott. – Nagyon jó hír újév elején, hogy sikerült ismét a nívós versenyen jól szerepelni – kommnentálta az eredményt Földes Csilla. – Olyan csokoládémesterek közt szerepeltem jól, akik szinte minden kategóriát végigtaroltak. Rajtam kívül mindössze egy magyar manufaktúra nyert bronz minősítést táblás csokoládé kategóriában – tette hozzá a balatonlellei bonbonkészítő. 

Az angliai világversenyt minden évben megrendezik, átlagosan ötven országból kétezer csokoládét neveznek. A kézműves cukrász hét évvel ezelőtt kezdett el bonbonokat készíteni. Azóta több nemzetközi versenyen indult, amelyeken szép eredményeket ért el. Az angliai világversenyen 2018-ban rumos-meggyes, 2019-ben mexikói kávékrémes és pálinkás-aszalt szilvás-marcipános bonbonja, 2021-ben pitypangkrémes édessége kapott bronz minősítést. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!