Fórum

2019.05.02. 17:52

A gyermekvállalást ösztönözné Kaposvár

Le kell győzni a demográfiai válságot 2030-ig – erről beszélt Szita Károly, Kaposvár polgármestere csütörtökön délután a városházán.

Marosi Gábor

A pedagógusoknak rendezett Tematikus Beszélgetések elnevezésű fórumon a város vezetője hangsúlyozta: szeretnék kibővíteni a Gyarapodó Kaposvárért programot és különböző támogatási rendszerekkel azt akarják elérni, hogy a következő évtized végére legalább annyian szülessenek Kaposváron, mint amennyien meghalnak. A statisztikai adatok szerint ugyanis jelenleg mintegy ötszáz gyermek születik évente, de csaknem ezren hunynak el.

Szita Károly a fórumon elmondta: összesen 12 tematikus beszélgetést szerveznek a városban, sokakkal már találkozott, de a következő időszakban is felkeres különféle ágazatban dolgozókat. A polgármester hozzátette: a beszélgetések célja, hogy megtudja az emberektől, a következő évtized végéig hogyan képzelik el Kaposvár jövőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában