Lakhatási támogatás

2019.04.13. 15:30

A lakhatásra is fizet egy jó munkáltató

A vállalkozások teljes erőbedobással csábítják magukhoz a dolgozókat. A munkaerőhiány országos jelenség, megyénkben egyre több helyen a fizetésemelés mellett plusz támogatást ajánlanak a belépő alkalmazottaknak.

Harsányi Miklós

A cégvezetők arra összpontosítanak, hogy a nyári-őszi időszakban is elegendő munkás álljon rendelkezésre.

– Helyben toborzunk új munkatársakat, abban bízunk, hogy minél többen jelentkeznek a felhívásunkra – mondta Horváth Árpád, a kaposvári Kapos Atlasz Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: az iparágban a fejlődés korlátja a munkaerőhiány és súlyos gondok nyomasztják azokat a társaságokat, amelyek nem reagálnak kellő időben és hatékonysággal a gazdasági problémára.

Horváth Árpád szerint alap a versenyképes fizetés, ezért március elsejétől 23 százalékkal emelték a béreket, s a juttatások között egészségbiztosítási, valamint lakhatási, illetve teljes utazási támogatást is biztosítanak. Ezt saját szervezésű képzéssel egészítik ki: targonca- és hegesztőtanfolyamra járhatnak a vállalat dolgozói.

Nemcsak az iparban és a szolgáltatásban, hanem a mezőgazdaságban is markánsan érzékelhető, hogy a szükségesnél kevesebb a munkaerő, különösen az állattenyésztésben. Udvaros Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei alelnöke kiemelte: rendszerint akkor kell dolgozni, amikor az időjárás engedi, a kötöttségektől viszont manapság a fiatalok egy része elzárkózik. A beiskolázásra, utánpótlásra nagy hangsúlyt kell helyezni, s egy szakmai nyílt nap vagy gazdasági bemutató jó kedvcsináló lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában