erdők hete

2018.10.04. 17:37

Képeken a somogyi rengeteg és az erdészek

Hagyományosan az év negyvenedik hete az Erdők Hete. Az Országos Erdészeti Egyesület országos programsorozatához csatlakozott a Sefag Zrt. is. Az idén az elmúlt közel 100 év alatt megduplázott erdőterületek és a további fásítások fontosságára hívják fel a figyelmet.

Koszorus Rita

Rekordmennyiségű pályamű érkezett a Sefag Zrt.-hez az Erdők Hetén meghirdetett rajzpályázatra. A megye minden pontjából érkeztek rajzok, festmények a társasághoz, amelyek azt adták vissza, miként látják a gyerekek az erdészek munkáját. A legjobbakat tárgynyereménnyel jutalmazták az Erdők Házában tartott ünnepségen, ahol Ihárosi Péter, a társaság közönségkapcsolati osztály vezetője köszöntötte az ifjú alkotókat.

Összesen 180 pályamű érkezett be, a legaktívabbak a kaposvári, kutasi és ságvári diákok voltak. A legkiemelkedőbb műveket díjazták is a szervezők, s ki is állították őket. A díjátadó után a gyerekeket egész délelőttös program várta az Erdők Házában.

Ez a rendezvény is része volt a Sefag Zrt. Erdők hete programjainak, amelyek évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek. Az erdészeti esemény évről-évre olyan szakmai témákat fogalmaz meg jelmondatként, amelyek köré épített programok széles körben teszik ismertté az erdőgazdálkodásban tevékeny szakemberek mindennapi kihívásait, elért eredményeit, jövőbeli jelentős kihívásait. Az országos programsorozathoz minden évben csatlakozik a Sefag Zrt. is. A megyében több helyszínen mintegy ezer gyermeket fogadnak október 1-től a somogyi erdők.

Erdők hete megyeszerte

A Kaszó Zrt. is csatlakozott a programokhoz, ahol Erdei Manó Napokat, de családi napot is tartanak ezekben az Erdők Hetén. Tiszta erdőben jártam címmel szervezett programot a Mocz Magánerdészet, amelyre általános iskolásokat invitáltak. A fiatalok a környező erdőben és a közút mentén 5 köbméternyi szemetet gyűjtöttek össze. S a Netta Pannonia Kft. jóvoltából játékos formában megismerkedhettek a gyerekek a szelektív hulladékgyűjtéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában