félrement utalás

2020.02.29. 15:30

Azért nem kapta meg nyugdíját, mert a bankja rossz számlaszámot adott

Balogh Ferenc az utóbbi húsz évet a kórháznál gépkocsivezetőként dolgozta le, és az utóbbi években már várta, hogy mikor jön el a nyugdíjazásának ideje.

K. G.

A somogyaszalói férfi arra azonban nem számított, hogy hirtelen jövedelem nélkül marad egy banki adminisztrációs hiba miatt.

– Tavaly szeptember 30-al vonultam nyugdíjba, és kezdetben a postás hozta a pénzt, de minden hónapban rendszeresen 16-ára, 17-ére ért el hozzám – mondta el nekünk a történteket Balogh Ferenc. – Emiatt azt kértem, hogy ezentúl banki átutalással küldjék a nyugdíjamat, mert akkor már 12-én megkapom.

Banki átutalással érkezett korábban a fizetése is, és mivel harminc éve hűséges ügyfele egy nagy bank kaposvári fiókjának, elment hozzájuk, és elkérte tőlük a számlaszámát – mivel fejből nem tudta –, hogy leadhassa az igényléséhez. A kapott számokkal kitöltött egy formanyomtatványt a nyugdíjfolyósítónál. Visszaigazolták, hogy oda küldik, és nyugodt lélekkel várta az összeget. A nyugdíjfolyósítás napján óránként nézte meg a számláját, de nem volt rajta a pénz. Végül felhívta a nyugdíjfolyósítót az elakadt utalás miatt, egyeztették a számlaszámot, aztán a bankba ment, ahol kiderült a tévedés: véletlenül rossz számokat adtak meg neki. Bár szerinte elnézést nem kértek, de elismerték, hogy ők hibáztak. A jó számlaszámot azóta leadta a nyugdíjfolyósítónál, azonban ott csupán annyit tudtak ígérni neki, hogy néhány napon belül módosítják az adatokat és legkésőbb a jövő hétre megoldódik a helyzet.

– Csak a pénzemet szeretném megkapni, de nyolcadik napja nincs sehol – kesergett a nyugdíjas férfi. – A csekkjeimet szeretném befizetni, mert azok csak egyre gyűlnek...

Természetesen megkerestük a kaposvári bankfiókot, ahol nem akartak nyilatkozni, csupán annyit sikerült megtudnunk az ügyféltől, hogy a legrövidebb időn belül intézkedtek a hiba kijavításának érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában