fejlesztés

2019.11.28. 17:45

Bevetési védőruhát és kézi lámpákat is kaptak a somogyi önkéntesek

 Ötvenhat millió forint támogatást kaptak a somogyi önkormányzati tűzoltóságok, az önkéntes tűzoltó egyesületek és a mentőszervezetek: az új felszerelést csütörtök délután adták át a tűzoltó-parancsokságon.

Harsányi Miklós

Wéber Antal dandártábornok, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság parancsnoka méltatta a somogyi egységek színvonalas tevékenységét, Heizler György nyugállományú ezredes, a Magyar Tűzoltó Szövetség megyei elnöke szerint az eszközbeszerzés a tűzoltó szervezetek hatékony fejlődését szolgálja. Harasztiáné Süveges Zsuzsanna, a megyei kormányhivatal igazgatója is részt vett a csütörtöki rendezvényen, ahol elhangzott: az öt önkormányzati tűzoltóság 18 millió forint támogatást kapott, a 38 tűzoltó egyesület 36 millió forint pályázati forrásban részesült, míg két somogyi önkéntes mentőszervezet két millió forint értékű eszközt kapott. Horváth Péter, a 44 tagú böhönyei önkormányzati tűzoltóság parancsnoka elégedetten nyugtázta az új felszerelést: a bevetési védőruhán kívül csizma és védősisak is helyet kapott a csomagban. A közel négymillió forintos fejlesztésnek köszönhetően a régi, elhasználódott holmit lecserélik.

– Jó hasznát vesszük majd a láncfűrésznek is – vette kézbe Náray László, a segesdi csapat vezetője az új készüléket. – A leszakadt faágak eltávolításában kiváló segítséget jelent a berendezés. A környékről gyakran kapunk riasztást, Segesd és a 68-as út közelében a kisebb-nagyobb viharok után szinte mindig van munka. Csaknem egymillió forint értékű felszereléshez jutottunk, csak a létra több mint 400 ezer forintba került, s habbal oltót is kaptunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában