Helyi közélet

2018.06.10. 19:52

Egészségügyi és sportnap a nagyatádi romáknak

Egészségügyi és sportnapot szervezett a nagyatádi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat.

Györke József

Ignácz János, az önkormányzat elnöke, Trefeli Katalin, a járási hivatal vezetője, Szászfalvi László országgyűlési képviselő és Ormai István polgármester köszöntötte a résztvevőket. Valamennyien kiemelték az együvé tartozás szükségességét magyar és nem magyar között.

– Fontos az értékeink megőrzése és a hagyományaink folytatása, együttműködés nélkül nem lehet a társadalom elvárásait teljesíteni. Ehhez kell még a kellő egymás iránti bizalom is – hangzott el a rendezvényen.

Képviselte magát a nagyberki, a pálmajori és a segesdi roma önkormányzat is. Amíg főtt a bográcsban az ebédnekvaló, addig a felnőtteknek a Vöröskereszt és az EFI szervezésében egészségügyi méréseket végeztek, tanácsokat adtak. A gyerekek ügyességi feladatokat oldottak meg, valamint kirakós táblák segítségével ismerkedtek az egészséges táplálkozás és a szájhigiénia rejtelmeivel. Az ebédhez mit is ehettek volna mást, mint cigány kenyeret, a punyát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában