szezon

2019.09.05. 15:56

Érdemes és fontos tájékozódni vadászat előtt

Hamarosan intenzívebb puskaropogástól lesznek hangosak a somogyi erdők, elkezdődött ugyanis a gímszarvas vadászati ideje.

Marosi Gábor,

Szarvasbikára szeptember elsejétől január végéig, érett bikákra október harmincegyedikéig, tehénre és ünőre január harmincegyig, borjúra pedig február végéig lehet vadászni. A dámbika kilövésére október elsejétől, február utolsó napjáig van lehetőség, érett bikát kettő, tehenet és ünőt négy, borjút pedig öt hónapig cserkészhetnek majd be a vadászok.

Vaddisznóra egész évben lehet vadászni, az őzbak kilövési ideje azonban már csak pár hétig, szeptember harmincadikáig tart. Sutát és gidát viszont október és február között még elejthetnek a vadászok. Az apróvadak kilövését is rendelet szabályozza. A mezei nyúl, a fogoly és a nyári lúd vadászatára október elsejétől az év utolsó napjáig van lehetőség. Fácánkakast október és február vége között, tyúkot pedig január harmincegyedikéig szabad elejteni. Vannak olyan fajok melyek egész évben vadászhatóak, ilyen az üregi nyúl, a róka, az aranysakál, a nyest, a pézsmapocok, a nyestkutya és a mosómedve is. A vadászati idényről részletesebb tájékoztatás az Országos Magyar Vadászkamara oldalán érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában