Kéményseprés

2019.08.06. 17:47

Kéményseprők a somogyi családok biztonságáért

 Harminc perc a család biztonságáért: ez a kéményseprők legújabb kampányának mottója.

Harsányi Miklós

Az elmúlt három évben több változás zajlott a kéményseprőiparban, mint az előző ötvenben. A szakembereknek még mindig sok dolga akad a kéményhasználattal kapcsolatos felelős magatartás megteremtésében.

Tájékoztatás, kommunikációs kampány, szemléletformálás: a kéményseprő szakma részben ezzel erősíti a lakosság egyéni felelősségvállalását. A megyei kéményseprő-csoportok munkatársai rendszeresen részt vesznek a különböző városi rendezvényeken, a kitelepített kampánysátrakban tájékoztatnak, beszélgetnek az érdeklődőkkel a legfontosabb tudnivalókról: a szolgáltatás igényléstől kezdve az időpont-egyeztetésen át a biztonságos kéményhasználatig.

– A fűtési szezonon kívüli időszakban a kéményseprők kevésbé leterheltek, így áprilistól augusztus végéig az ügyintézés gyorsabb, a várakozási idő rövidebb, s a munka is jobban tervezhető – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. – A magánszemélyeknek a kéményseprés ingyenes, Somogyban a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete végzi a lakossági égéstermék-elvezetők rendszeres felülvizsgálatát.

A kéményseprés igénylése és időpontja ingyen hívható telefonszámon egyeztethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában