Online múzeum

2019.04.02. 11:30

Megnyílt a helytörténeti topotéka Kaposváron

Március végén nyilvánossá vált Kaposvár Topotéka oldala.

K.G.

A topotéka olyan interneten elérhető helytörténeti dokumentum-, fénykép-, hang- és filmfelvétel-gyűjtemény, amely Kaposvár múltjából ad ízelítőt, elsősorban magánkézben őrzött dokumentumok alapján. A topotékát az MNL Somogy Megyei Levéltára koordinálásával főleg kaposváriak építik, bővítik. Jelenleg 144 fényképet lehet megtekinteni a gyűjteményben, de az elérhető dokumentumok köre folyamatosan gyarapodik.

A kaposvári levéltárosok arra kérik az érdeklődőket, ha személyes és családi történetekkel kapcsolatos iratokat, hang-, kép- és filmfelvételeket őriznek, és szívesen közzé tennék, akkor vegyék fel a kapcsolatot a levéltárral.

A felajánlott dokumentumokat digitalizálják, s az eredetiek visszakerülnek a tulajdonoshoz, mert a topotékába csak a digitális másolatok kerülnek fel. Természetesen digitálisan is eljuttathatják az oldalra a közkinccsé teendő képeiket, dokumentumaikat, hang- és filmfelvételeiket, akár rövid kommentárok kíséretében.

A topotéka rendszer húsz országban népszerű, Magyarországon már hét város csatlakozott, köztük Kaposvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában