együttműködés

2019.06.19. 11:45

Országos példa lett a somogyi távmeghallgatás

A somogyi rendőrség és bíróság kapcsolata kiváló, de a jogszabályokon túlmutatóan is olyan széleskörű együttműködési megállapodást kötöttek, amely egyedülálló az országban. Az erről szóló dokumentumokat szerdán írta alá Hajnal Éva, a Kaposvári Törvényszék vezetője és Molnár Gábor, Somogy rendőrfőkapitánya.

K.G.

A hatóságok elektronikusan tartják a kapcsolatot az ügyfelekkel és egymással, s bár kezdetben napi gondok merültek fel, de a közös munkának köszönhetően a távmeghallgatás somogyi megvalósítása országosan követendő példa lett, hangsúlyozták. A bíróság és a törvényszék sok közös képzést szervez.

A rendőrség a nyomkövető eszközökkel ismertette meg a bírósági dolgozókat, és az autóvezetőknek nyújtottak közlekedési ismereteket, a rendészeket segítették. A bírók viszont munkajogi és családjogi kérdésekben adtak eligazítást. A rendőrök kriminalisztikai sétákat is rendeztek, ahol a bírák a bűnügyi technikusok munkáját tanulmányozhatták testközelből. Közös felvilágosító programokat is tartanak, ahol megismerhető a bíróság és a rendőrség munkája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában