értékelés

2017.10.17. 19:35

Ötöst adtak az utasok a balatoni hajózásnak

Nem csak a forgalmi adatok, de az utasok véleménye alapján is jól teljesített a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) az elmúlt nyári szezonban.

Koszorus Rita [email protected]

A társaság 3300 fő megkérdezésével reprezentatív utaselégedettségi felmérést végzett, amelyből kiderült az utasok elégedettek a szolgáltatások színvonalával és az ár-érték aránnyal. A felmérés megmutatta: a legtöbb utas az idei nyáron a fővárosból és Pest megyéből érkezett. Ám sok Vas, Baranya, Somogy és Győr-Moson-Sopron megyei turista is jegyet váltott a Bahart járataira. A hajózási társaság szolgáltatásai elsősorban a 29-55 év közötti korosztály számára voltak csábítóak, akik családdal vagy párban utaztak. A fiatalok – 15 és 29 év közöttiek – aránya 4 százalékkal növekedett idén.

Az elmúlt nyáron sok külföldi turista is hajóra szállt a Balatonon, a válaszadók 23 százaléka érkezett európai országból. Sok német, szlovák, osztrák, lengyel, angol, cseh és holland vendég váltott jegyet a Bahart járataira.

A Bahart menetrendi és sétahajó szolgáltatása esetében az utasok 99 százaléka megfelelőnek vagy színvonalasnak ítélte meg a hajók állapotát, a hajón dolgozók munkájára 92 százalék, a pénztári és kikötői személyzet munkájára 90 százalék adott az ötfokozatú skálán négyes, ötös minősítést.

A legtöbb válaszadó már előre eltervezte, hogy menetrendi járatot vesz majd igénybe, s ugyanez volt igaz a sétahajós utasokra is, ráadásul ott 5 százalékkal nőtt az arány. A felmérésből kiderült az is, hogy egyre többen hajóznak egy évben többször is, sőt tovább nőtt azok aránya, akik többfajta hajózási lehetőséget is kipróbáltak.

A válaszadók 96 százaléka pedig a jövőben is igénybe kívánja venni a Bahart szolgáltatásait, a legtöbben tehát balatoni nyaralásukhoz köti ezt a programlehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában