kapásból jeles

2019.08.08. 17:43

Tini pecások is kedvet éreznek a versenyzéshez

A Somogy legjobb horgásza versenysorozat három szakágban zajlik, legközelebb vasárnap bizonyítanak a résztvevők.

Harsányi Miklós

Újabb eredményes horgászversenyek színesítették a nyári évadot, a megyei viadalsorozat októberig tart. Somogyban egyre többen éreznek kedvet a versenyzéshez: öt év alatt megduplázódott az indulók száma, s már csaknem 150-en járnak megméretésre. A nagyobb bajnokságokon kívül az egyesületek házi rendezvényei is töretlenül népszerűek.

– A horgászverseny taktikai harc – hangsúlyozta Szabó János, a horgászegyesületek megyei szövetségének versenyfelelőse. – Ha a helyzet indokolja, más csalit vagy etetőanyagot használnak az indulók vagy az addigitól eltérő távolságba dobnak. Felfokozott izgalom, rengeteg élmény jellemzi ezeket a megmérettetéseket.

Szabó János szerint kiváló adottságokkal rendelkezik Somogy. A Balaton, a Deseda, a Sefag és a Húskombinát horgásztaván kívül a nagyatádi tározó és a nagybajomi Ötös-Hárs víztározó is kiválóan alkalmas a rendezvények lebonyolítására.

Több a fiatal

Nagy érdeklődés övezi a Somogy legjobb horgásza versenysorozatot, amely március 29-től október hatodikáig tart, s három szakágban – finom szerelékes úszós, hosszú előkés féder, Method féder – közel hetvenen bizonyítják felkészültségüket. Legközelebb az utóbbi kategória indulói mérik össze ügyességüket a Húskombinát tavon. Örömteli, hogy idén több fiatal is versenybe szállt, a versenyhorgászatban is lényeges az utánpótlás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában