Kultúra

2008.02.26. 10:38

Kezdődik: rövidesen ismét direktort keresnek a színházba

Csütörtöki ülésén dönt Kaposvár város közgyűlése a Csiky Gergely Színház igazgató-főrendezőjének megbízásáról szóló pályázat kiírásáról, annak feltételeiről.

Márkus Kata

Znamenák Istvánnak, a Csiky Gergely Színház jelenlegi igazgatójának megbízása ez év június 30-án lejár. A képviselő-testület elé kerülő javaslat szerint az igazgató-főrendezői megbízás 5 évre, 2008. július 1-től  2013. június 30-ig szól majd. Az igazgató-főrendezői munkakörre benyújtott pályázatokat szakmai szakértői bizottság értékeli, melybe az eléterjesztés szerint felkérik Giber Vilmost, az Oktatási Tudományos és Kulturális Bizottság tanácsnokát, Kovács Zsoltot, a Csiky Gergely Színház Közalkalmazotti Tanácsának elnökét, Tóth Gézát, a Színházi Dolgozók Szakszervezete Csiky Gergely Színház Alapszervezetének elnökét, Verebes István színész-rendezőt, Vidnyánszky Attilát, a Debreceni Csokonai Színház művészeti vezetőjét, Bodollay Gézát, a Kecskeméti Katona József Színház igazgatóját, Iglódi Istvánt, a Pesti Magyar Színház igazgatóját valamint Törőcsik Mari színművészt.

A közgyűlés döntését követően a pályázati kiírás várhatóan ez év márciusában jelenik meg a Kulturális Közlönyben. A pályázatok elbírálásáról a kaposvári közgyűlés várhatóan 2008. április 24-én dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!