Kultúra

2011.08.12. 19:57

Páratlan hangversennyel indult a KaposFeszt

Páratlan kulturális csemegével, Kelemen Barnabás hegedűművész és Kocsis Zoltán karmester, zongoraművész és zeneszerző nyitóhangversenyével kezdődött pénteken a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában a második KaposFeszt.

Márkus Kata

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Páratlan kulturális csemege
[/caption]

A több mint egy hetes Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon 18 klasszikus zenei koncert lesz, a világ minden részéből 68 élvonalbeli művész lép színpadra. A koncertek előtt délelőtt fél tíztől fél tizenegyig, és délután fél hattól fél hétig műismertetéseket tart Kutasy Zsolt a Royal Kávéházban, Kaposvár főterén. Esténként lazításképpen ingyenes könnyűzenei koncerteken mutatkoznak be ismert hazai zenészek.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A zene bűvöletében
[/caption]

A KaposFeszt keretében pénteken hangszerkiállítás nyílt kortárs magyar hegedűkészítők munkáiból az egykori textilház épületében. Szabó Tamás, a rendező Magyar Hegedűkészítők Társasága elnöke azt mondta: a kiállított hegedűk értéke darabonként egy-két millió forint között mozog. – Hazánkban mintegy száz hegedűkészítőnek van meg a végzettsége a hangszerek készítéséhez – hangsúlyozta –, s egy-egy darab átlagosan három hónap alatt készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!