Kultúra

2014.09.11. 15:34

A marcali diákok juttatták iskolájukat a múzeumba

Juttasd a sulidat a Múzeumba: ezzel a jelszóval versenyt hirdetett a somogyi általános és középiskoláknak a Rippl-Rónai megyei múzeum. Kaposváron csütörtök délután tartották a sorsolást.

Harsányi Miklós

Augusztusig tartott az első alkalommal meghirdetett verseny. A látogatók három helyszínen – Rippl-Rónai múzeum, szentjakabi bencés apátság, Rippl-Rónai Emlékház – tett csoportos vagy egyéni látogatás során kapott belépőjegyre írhatták fel az általuk képviselt iskola nevét, melyek közül csütörtök délután húzták ki a nyerő szelvényeket. Elsőként a marcali Hétszínvirág iskola hangzott el: ez azt jelenti, hogy ebben a tanévben valamennyi osztály ingyen látogathatja a múzeumot. A második helyezett a kaposvári Toldi lakótelepi iskola öt-, míg a katolikus iskola három osztálya kap díjmentes belépőt.

Stickel Péter, a kaposvári tankerület igazgatója kiemelte: a látogatók hiteles körülmények között ismerhetik meg Somogy természeti kincseit, történetét a létesítményben.
– Folytatni szeretnénk a programot, célunk, hogy minél több fiatal keresse fel az intézményeinket – hangsúlyozta Ábrahám Levente megyei múzeumigazgató. – Igyekszünk minél több foglalkozást tartani, azt akarjuk, hogy a gyerekek élményszerűen ismerjék meg a múzeumot.A Rippl-Rónai Múzeumba az idén közel 14 ezer látogatót várnak, az elmúlt időszakban fokozatosan emelkedik a belépők száma. Négy állandó tárlat várja a vendégeket: a régészeti illetve a Rippl-Rónai Ödön képzőművészeti kiállításon kívül nagy népszerűségnek örvend a Somogy állat- és növényvilágát bemutató természettudományi tárlat, akárcsak a néprajzi bemutató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!