Kultúra

2017.01.06. 08:29

Amikor brikett érkezett...

Azt, hogy mikor, hol és mit lehetett éppen, kapni , valahogy mindenki naprakészen tudta. Nem tudni honnan, de rejtélyes dolgok akadtak szép számmal abban az időben is.

Szöveg: Varga István Fotó: Makai Károly

Jött például a hír: tojásszenet kaptak a Tüzépnél. Esetleg brikettet. Nosza, indulás azonnal! Persze az ilyesmi nem maradt titokban. Tehát nagy-nagy sorok képződtek a bejárat előtt. A sorban az volt a jó, hogy lehetett beszélgetni. Megtudni, másutt mi a helyzet. Szerencsés esetben még olyan információkat is be lehetett gyűjteni, hol lehet a közelgő ünnepekre banánhoz jutni. A sorban álló ember sajátja a nyugalom. Türelmetlen sorban állók nagyon tönkre tudják tenni a rendszert, felborítják a rendet, káosz keletkezik a meggondolatlan hebrencskedéseikből. Abban az időben mindenki állt valamilyen sorban.

Volt, aki Trabantért –igaz virtuálisan – ám mégis csak leste a sorszámot, volt, aki szénért. A sorban állás termelte ki az emberben a türelmet. Biztosak lehettünk azonban abban: előbb vagy utóbb úgyis ránk kerül a sor. Legföljebb már elfogy az áru, amit szerettünk volna vásárolni…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!