Lámpás

2019.11.11. 20:00

Libasorban vitték lámpásaikat a Bajcsy Óvodából

A város több pontján is megemlékeztek az óvodások Szent Márton legendájáról. A Bajcsy-Zsilinszky utcai óvodában liba lakomával kezdődött az ünnepség, ahol az óvónők által készített finomságokból látták vendégül a gyerekeket és szüleiket.

Koszorus Rita

– A gyerekek már múlt héten megismerkedtek Márton püspök történetével – mondta Gyeneseiné Kaszás Hajnalka, tagintézmény vezető. – Ennek kapcsán sok libás dolgot készítettek, a lámpásokat is a gyerekek alkották. Tanultak mondókákat és azzal is tisztában vannak már, hogy milyen időjóslások kapcsolódnak ehhez a naphoz.

Fotó: Muzslay Péter
Fotó: Muzslay Péter

A kicsik természetesen a lámpásolás hagyományát is ápolták Márton napján, hiszen az óvodától a Kossuth térig a saját gyártású fényforrásokkal vonultak fel.

A Béke utcai Óvoda apróságai is megemlékeztek a legendás püspökről, egész héten készültek az ünnepre. Köszönjük a videóhoz tartozó linket!

Libás mondókákat, dalokat tanultak és ők is lámpásokat készítettek, hogy aztán az óvoda három csoportja együtt emlékezzen Márton jóságára és a jóság fényét a lakótelepen élőknek adják tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában