videó!

2019.05.31. 20:00

Festőpárbajjal és utcazenével folytatódik a fesztivál

Fiatalokat és idősebbeket egyaránt vonzanak a Rippl-Rónai Fesztivál alkalmából kitelepült alkotók, árusok, már péntek kora délután többen is ellátogattak a somogyi megyeszékhely sétálóutcájára.

Gyeszát Zsolt

A Vármegyeháza előtt a kaposvári Zichy iparművészeti szakgimnázium fiataljai szorgoskodtak éppen, az év közben tanult technikák, illetve szaktanáraik segítségével alkottak különböző témákban. Míg néhány fiatal egy nagyobb női portré megfestésén ténykedett, mások a ma igen népszerű street art (utcai képzőművészet) egyik technikájában merültek el. A keramikus tanulók színes festékkel alkottak csempére Rippl-Rónai ihletettségű képeket. Néhány sátorral odébb amolyan rögtönzött műhely keretein belül egy régi fotós eljárást, a cianotípiát elevenítették fel a diákok.

Az alkotó kedvű fiatalok mellett kellemes gitárjáték szólt, nem sokkal arrébb portrét rajzoltak az utcán.

Egy kisebb flashmobot is láthatott az, aki kora délután a Kossuth tér környékén járt. A Kinizsi élelmiszeripari szakgimnázium diákjai révén jött létre a pénteki villámcsődelet. Zöldbe és barnába öltöztek a fiatalok, majd egy fát formáltak meg. Ezzel a közelgő környezetvédelmi világnapra hívták fel a figyelmet, illetve az ahhoz kapcsolódó „zöldenjobb” mozgalomhoz csatlakoztak. Csak szerencsés véletlen, hogy mindez egy időre esett a fesztivállal.

A hétvégén is gazdag program tarkítja majd a hangulatot: az esti koncertek között minden korosztály találhat magának valót.

A csütörtök esti Magna Cum Laude után ma többek között fellép a Follow the Flow is. Nézd meg tegnapi videónkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában