nem harcolt tovább

2018.10.11. 14:58

Mégsem alkoholmérgezésben hunyt el az Austin Powers sztárja

Egészen pontosan valóban alkoholmérgezés történt, de nem véletlenül, mert a depressziós színész meg akart halni.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Francois Guillot

Öngyilkosságnak minősítette az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat az áprilisban alkoholmérgezésben elhunyt amerikai színész, kaszkadőr és humorista, Verne Troyer halálát.

A Los Angelesben helyi idő szerint szerdán közzétett halottkémi jelentés szerint a törpenövésű, 81 centiméter magas színész vérében „potenciálisan halálos” volt az alkoholszint, és amikor április 3-án kórházba került, Troyer többször is kijelentette, hogy meg akar halni.

A leginkább az Austin Powers-kémfilmparódiákból a Kicsi Én nevű figuraként ismert színész 49 évesen, április 21-én hunyt el egy Los Angeles-i kórházban, miután több szervének működése leállt.

A jelentés „alkoholmérgezés következményének” nevezte a halál okát. „Az elhunyt történetét és a jelenleg ismert körülményeket figyelembe véve a halál módja öngyilkosság” – írta jelentésében Martina Kennedy halottkém.

A jelentés szerint Troyer kihívta a mentőket, de már a telefonban többször kijelentette, hogy meg akar halni, és a kórház sürgősségi osztályára érkezve is megerősítette ezt. Ismerősei szerint a férfi depresszióval küzdött és öngyilkossági gondolatai voltak, már egy évvel korábban is hasonló állapotban került kórházba.

Tavalyi kórházi kezelése alkalmával elismerte alkoholfüggőségét. „Bár nem mindig könnyű küzdelem, kész vagyok folytatni a harcot nap mint nap” – mondta akkor egy interjúban.

Amikor 25 kilogrammosan beszállították a kórházba, Troyer véralkoholszintje 3 ezrelék volt, ami egyes felnőtteknél már halált okozhat.

Verne Troyer az achondroplasia autosomalis nevű genetikai rendellenesség, a törpenövés egyik leggyakoribb fajtája következtében rekedt meg a növekedésben.

Több mint két évtizedes színészi pályafutása során Troyer számos filmben, televíziós sorozatban és showműsorban szerepelt. Játszott a Harry Potter-filmekben: Ampókot, a varázslók bankját őrző koboldok egyikét alakította.

Borítókép: Verne Troyert leginkább az Austin Powers-kémfilmparódiákból ismerhetjük

Forrás: AFP/Francois Guillot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!