cseles

2019.01.03. 14:45

Ushertől is lopott a hollywoodi sztárok szarkája

Több millió értékben nyúlt le műalkotásokat, ékszereket, drága borokat, táskákat és ruhákat.

A Los Angeles-i rendőrség letartóztatott egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy több millió dollárnyi értéket lopott el hollywoodi hírességek és magánemberek otthonaiba betörve.

A rendőrség szerdai tájékoztatása szerint több mint 2000 lopott tárgyat találták a 32 éves Benjamin Eitan Ackerman lakásán és egy raktárában tartott házkutatás során, a zsákmány értékét több millió dollárra becsülik.

A 2017-ben és 2018-ban ellopott értéktárgyak között vannak műalkotások, ékszerek, drága borok, táskák és ruhák – közölték.

Eddig 13 áldozatról tudnak, köztük Usher, Adam Lambert és Jason Derulo zenészről.

A rendőrség fotókat tett közzé a betörésből származó javakról abban a reményben, hogy sikerül azonosítani más kirabolt személyeket is, és visszajuttatni nekik a javaikat.

A férfi többnyire önmagát érdeklődő vásárlónak vagy ingatlanügynöknek kiadva tartott terepszemlét a kiszemelt otthonokban. Egyelőre nem tudni, hogy volt-e cinkosa a jól színészkedő betörőnek, sem azt, hogy milyen módon hatolt be a lakásokba.

Azt gyanítják, kifinomult módszereket használhatott, például kiiktatta valahogy a riasztórendszereket, a térfigyelő kamerákat.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!