felfelé menetel

2020.07.22. 09:11

Elon Musk már a világ ötödik leggazdagabb embere

A 49 éves cégvezető 2012-ben mutatkozott be a Forbes egyik listáján, akkor még a 190. helyre került a rangsorban.

WASHINGTON DC, USA - MARCH 9: Elon Musk, Founder and Chief Engineer of SpaceX, speaks during the Satellite 2020 Conference in Washington, DC, United States on March 9, 2020. Yasin Ozturk / Anadolu Agency

Forrás: AFP/Anadolu Agency

Fotó: Yasin Ozturk

Tovább menetel felfelé a Forbes magazinnak, a világ leggazdagabb embereiről összeállított listáján Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója. Ha pedig a cég negyedéves eredményei pozitívak lesznek, akkor minden bizonnyal tovább erősödhetnek a tőzsdéken az elektromosautó-gyártó papírjai – írja az Origo.

Elon Musk vagyona átlépte a 74 milliárd dollárt, ezzel jelenleg a Tesla vezére a világ ötödik leggazdagabb embere, megelőzve többek között Warren Buffettet is. A 49 éves cégvezető 2012-ben mutatkozott be a Forbes egyik listáján, akkor még a 190. helyre került a rangsorban.

Idén januárban már a világ 37. leggazdagabb embere volt, amely javarészt a Tesla tőzsdei szárnyalásának köszönhető. Szakértők szerint azonban a Tesla már rég átlépte a lufiterületet és hamarosan komolyabb pofont is kaphat a cég.

Ez már egyszer megtörtént az év elején, amikor ezer dollárról egészen 300-ig esett az árfolyam, de azóta gyakorlatilag megállás nélkül emelkedik a Tesla árfolyama.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!