Mérgezés

2023.07.16. 05:50

Szinte a halálba itta magát a tízéves kisfiú

A kis Ray számára majdnem végzetes lett a vízivás. A gyermeket vízmérgezéssel kellett kórházba szállítani, miután rövid idő alatt több liternyi folyadékot fogyasztott.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fontos a folyadékpótlás, főleg a rekkenő nyári hőségben, de a mértéktelen vízfogyasztás akár tragikus kimenetelű is lehet. Erre figyelmeztet a kis Ray Jordan esete, aki annyi vizet ivott meg, hogy életveszélyes állapotban került a kórházba. A július 4-ei történtekről a 10 éves kisfiú édesanyja számolt be – írja a Borsonline.

Az unokatestvéreivel játszottak, teljes gőzzel futottak körbe-körbe a ház körül és ugráltak a trambulinon. Aztán bement inni, csak azt nem vettük észre, hogy mennyit

– magyarázta Ray anyja.

A gyermek, miután nagyon rövid idő alatt nagyon sok vizet megivott, fejfájásra panaszkodott, ezután hirtelen leálltak a motoros funkciói, valamint nem bírta mozgatni a végtagjait sem. Szülei ezt követően azonnal kórházba szállították, ahol vízmérgezést állapítottak meg nála, majd 8 óra alatt sikerült stabilizálni az állapotát, nem szenvedett maradandó egészségkárosodást. 

A kisfiú szülei azt remélik, hogy az eset tanulságos lesz a többi szülőnek is – idézi a Daily Start a cikk.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!