remek alkalom

2021.07.15. 14:29

Részesedést lehet vásárolni egy Picasso-festményben

A részesedéssel a megnézéséhez nem vásárolnak jogot is, az alkotást lakat alatt fogják tartani Svájcban.

Részesedést lehet vásárolni egy Picasso-festményben 5000 svájci frankért (1,66 millió forint). A részesedés nem jelenti azt, a megnézéséhez is jogot vásárolnak, az alkotást lakat alatt fogják tartani Svájcban.

Pablo Picasso (1881-1973) spanyol képzőművész Fillette au baret (Barett sapkás kislány) című festményének tulajdonrészeit „tokenizálva”, vagyis digitális eszközzé átalakítva, blokklánc technológiával árulja a főként digitális eszközökkel foglalkozó svájci Sygnum.

„Először történik, hogy egy Picasso-mű vagy bármely más alkotás tulajdonjoga szabályozott banki tevékenység által nyilvános blokkláncba került” – mondta az Artemunci művészeti befektetési társaság, mely a Sygnummal együtt szervezi az eladást.

A négymillió frankos eladásra való feliratkozás várhatóan július végén nyílik.

Az 1964-es vászon egy barett sapkás kislányt ábrázol élénk színekkel. Utoljára 21,4 millió svéd koronáért (752 millió forint) adták el 2016-ban az Uppsala Auktionskammare által szervezett árverésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!