cigi, pia, balhés belga

2017.08.30. 16:38

Nainggolan nemzeti mezt húzna, de életmódot nem vált

A Serie A-ban szereplő AS Roma belga középpályása, Radja Nainggolan pályára szeretne lépni hazája válogatottjában.

A 29 éves klasszis néhány nappal ezelőtt kijelentette – miután kimaradt a válogatott keretéből –, hogy Roberto Martínez irányítása alatt nem kíván a nemzeti együttes tagja lenni.

A botrányhős azonban úgy tűnik, időközben meggondolta magát és a hln.be-nek adott nyilatkozatában elmondta, szeretne ott lenni a 2018-as oroszországi világbajnokságon – olvasható a nemzetisport.hu oldalán.

„Először úgy döntöttem, nem szeretnék többet válogatott lenni, ezt közöltem is a sportigazgatóval, ám ő azt mondta, ott kell lennem jövőre a világbajnokságon. Meggyőzött, így ismét a kapitány rendelkezésére állok” – nyilatkozta, majd hozzátette, hogy tisztában van vele, nem lesz könnyű dolga a keretbe kerüléshez.

Nainggolan úgy gondolja, hogy Martínez személyes indokokból nem számít rá.

„Egyszer megkapom, azért van ez az egész, mert iszom, egyszer meg azért, mert cigizem. Pedig nem én vagyok az egyetlen”

– fogalmazott a játékos.

Elmondása szerint klubcsapatában és a korábbi válogatott meccseken is jó teljesítményt nyújtott, úgyhogy ez nem lehetne indok a mellőzésre.

„Én sosem titkoltam el az életstílusom, nem is szégyelltem soha. Olyasvalaki vagyok, aki mindig kimondja, mit gondol. A csapattársaim ismernek, tudják, hogy nem vagyok az a fajta személy, aki problémákat generál. A Romában jó teljesítményt nyújtok! Ha a kihagyásom hátterében taktikai dolgok állnak, akkor el kellene mondania Martíneznek őszintén...” – panaszolta a belga.

(Borítókép: Shutterstock / Marco Iacobucci EPP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!