UEFA

2017.10.24. 13:14

November közepén tárgyalják a dán válogatott ügyét

November 16-án tárgyalja az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) etikai és fegyelmi bizottsága a dán női válogatott ügyét.

A magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő, Európa-bajnoki ezüstérmes együttes pénteken nem állt ki a Svédország elleni, idegenbeli mérkőzésre. A játékosok szakszervezete ugyanis fél év után sem tudott megállapodni a fizetésekről a dán szövetséggel (DBU).

A DBU múlt szerdai bejelentése szerint hiába kínált az eddigi 2 millió dán korona (82 millió forint) helyett 4,6 milliót (190 millió forint) a női csapat versenyeztetésére – ami a fizetések növekedésével is járt volna -, a játékosok szakszervezete ezt nem fogadta el, és inkább a sztrájk mellett döntött. Még a férfi válogatott is lemondott 67 ezer euróról (20,7 millió forint) a velük kötött szerződésből, de így sem született egyezség.

A dán női futballisták követelésük elérése érdekében szeptemberben nem álltak ki a Hollandia elleni barátságos mérkőzésre, ám ezt követően Gyirmóton 6-1-re legyőzték a magyarokat vb-selejtezőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!