vb-2018

2017.12.27. 16:09

Lemondott Vitalij Mutko

Vitalij Mutko lemondott a jövő nyári, oroszországi labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottságának elnöki posztjáról.

Russian Sport Minister Witali Mutko speak at a FIFA press conference at the Constantine Palace in St. Petersburg, Russia, 24 July 2015. The draw for the 2018 World Cup qualification groups will take place here on Saturday. The next FIFA World Cup will take place in Russia from 14 June - 15 July 2018. PHOTO: MARCUS BRANDT/DPA | usage worldwide

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Marcus Brandt

A sportért felelős orosz miniszterelnök-helyettes helyét Alekszej Szorokin, a bizottság eddigi ügyvezető igazgatója veszi át.

„Ő lesz a hazai szervezőbizottság elnöke, aki együttműködik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel, én pedig a kormány részéről koordinálom a munkát” – nyilatkozta Mutko, aki a 2014-es szocsi olimpia alatt sportminiszter volt.

Mutko hétfőn ideiglenesen – hat hónapra – átadta az orosz futballszövetség vezetését Alekszandr Alajev főigazgatónak. A személyi változásokra az orosz sportolókat ért doppingvádak miatt volt szükség.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága december 5-én úgy döntött, hogy a példátlan, szisztematikus doppingolás miatt kizárja Oroszországot a februári phjongcshangi téli olimpiáról, egyben kitiltja Mutkót minden olimpiai eseményről. Az orosz doppingbotrány miatt a politikus nyomás alá került a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség részéről is.

Borítókép: AFP / DPA / Marcus Brandt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!