Mexikói Nagydíj

2018.10.26. 19:49

Verstappen volt a leggyorsabb az első szabadedzésen

A címvédő Lewis Hamiltonnak az ötödik időt sikerült elcsípnie.

Mexikóváros, 2018. október 26. Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Mexikói Nagydíjának első szabadedzésén a mexikóvárosi Hermanos Rodriguez pályán 2018. október 26-án, a futam előtt két nappal. MTI/AP/Moises Castillo

Forrás: MTI/AP

Fotó: Moises Castillo

A Red Bull holland pilótáját – aki tavaly megnyerte a mexikói futamot – csapattársa, az ausztrál Daniel Ricciardo követte, míg a harmadik legjobb kört a spanyol Carlos Sainz Jr. (Renault) autózta. A pontversenyben nagy fölénnyel vezető, címvédő brit Lewis Hamilton (Mercedes) az ötödik időt érte el. Az őt követő, és hozzá hasonlón négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel (Ferrari) hetedik, a legutóbbi, egyesült államokbeli versenyen győztes finn Kimi Räikkönen (Ferrari) pedig nyolcadik lett.

A 33 éves Hamilton két futammal a szezon vége előtt megnyeri a vb-t, ha az első hét hely valamelyikén végez, vagy ha Vettelnek nem sikerül győznie vasárnap.

A francia Pierre Gasly (Toro Rosso) 15 helyes rajtbüntetést kap majd az időmérőn elért eredményéhez képest, mert autójának motorjában több alkatrészt kicseréltek az engedélyezett határidő lejárta után.

Borítókép: Verstappen a szabadedzésen a mexikóvárosi Hermanos Rodriguez pályán

MTI/AP/Moises Castillo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!