fantasztikus év

2018.11.20. 17:40

Modric nem aggódik az Aranylabda miatt

Bár az idei Aranylabda egyik fő várományosának számít, a horvát Luka Modric szerint a rangos díj nem változtatná meg sem őt, sem az életét.

Luka Modric, a Real Madrid sztárja nem aggódik azért, hogy megkapja-e a 2018-as Aranylabdát, elmondása szerint elsősorban azért, mert ettől függetlenül is remek éven van túl – írja a FourFourTwo.

Pedig a 33 éves játékos a díj favoritjának számít, miután sorozatban harmadszor is megnyerte csapatával a Bajnokok Ligáját, a horvát válogatottal pedig bejutott a nyári világbajnokság döntőjébe.

Arról nem is beszélve, hogy a horvát középpályást szeptemberben az év férfi labdarúgójának választotta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), de ez sem ad okot Modricnak, hogy aggódjon az Aranylabda miatt.

„Megtiszteltetésnek érzem, hogy egyáltalán versenyben vagyok egy ilyen nagy díjért”

– mondta Modric vasárnap este, az angolok elleni Nemzetek Ligája-meccs után, melyen válogatottja 2-1-es vereséget szenvedett Londonban, így búcsúzni kényszerült a sorozat legmagasabb osztályától, az A-ligától.

„Ha megkapom az Aranylabdát, nem lesz nálam boldogabb ember a Földön, de ha nem, akkor sem fog változni semmi sem. Az idei évem ettől függetlenül fantasztikus volt, és csak ez számít.”

A 2018-as Aranylabdát december 3-én adják át a győztesnek, és Modric abból a szempontból is frissítésnek számítana, hogy a díjat 2008 óta kizárólag az argentin Lionel Messi és a portugáli Cristiano Ronaldo nyerte meg, mindketten öt-öt alkalommal.

A két világsztárral szemben legutóbb 2010-ben a spanyol Andrés Iniestának, 2013-ban pedig a francia Franck Ribérynek volt érdemi esélye megnyerni a díjat, végül azonban nem sikerült nekik.

Borítókép: Modric az angolok elleni Nemzetek Ligája-meccsen

AFP / NurPhoto / Action Foto Sport

Ezek is érdekelhetik