Ökölvívás

2020.11.29. 08:57

Nem hozott győztest a Mike Tyson-Roy Jones Jr. csata

Döntetlennel zárult az 54 éves Mike Tyson és a nála három évvel fiatalabb Roy Jones Jr. magyar idő szerint vasárnap hajnali bemutató ökölvívó-mérkőzése Los Angelesben, az üres Staples Centerben.

A két veterán amerikai bokszlegenda nyolcmenetes (egy-egy felvonás kétperces volt) csatája után a háromfős zsűri nem hirdetett győztest.

A két korábbi nehézsúlyú világbajnok nem hivatalos összecsapása kemény küzdelmet hozott. Tyson, aki 15 évvel ezelőtt vívta legutóbbi hivatalos meccsét, fittebbnek tűnt és végig agresszíven támadta három éve még aktív riválisát, a vége azonban így is döntetlen lett.

A mérkőzést egy showműsor csúcspontjaként rendezték meg, és érdekesség, hogy a felek által viselt kesztyűk 12 unciásak voltak, szemben a profi ökölvívásban megszokott 10 unciásokkal, a menetek pedig a bevett gyakorlattól eltérően kettő, és nem hárompercesek voltak.

„Néha ez a két perc háromnak tűnt... Nem pusztán egyszerű harc volt, hanem több annál, amelyben a győzelem is benne volt. Örülök, és folytatom, ezzel még nincs vége

mondta Tyson az MMA Fighting beszámolója szerint.

Bár Tyson tűnt meggyőzőbbnek a ringben, Jones fanyalgott a végeredmény miatt.

Sosem vagyok elégedett a döntetlennel. Meg kell ismételnünk a harcot

idézte a portál Jonest, akinek az amerikai mellett orosz állampolgársága is van. A TASZSZ híre szerint Oroszország máris bejelentkezett házigazdának a visszavágóra, amelyet 2021 nyarán tartanának Moszkvában.

A fellépésért Tyson a Yahoo értesülése szerint 10 millió dollárt kapott, míg Jones garantált meccsdíja 3 millió volt. Ehhez jönnek még hozzá a fizetős tévék közvetítéséből befolyó pénzek.

Borítókép: Mike Tyson egykori amerikai profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok (b) és Roy Jones Jr. amerikai ökölvívó küzd a szorítóban a Los Angeles-i Staples Centerben tartott bemutató ökölvívó-mérkőzésen 2020. november 28-án

Ezek is érdekelhetik