psg-bayern münchen

2021.04.14. 12:00

Pochettino: a játékosok megérdemelték ezt a sikert

Csapata harci szellemét dicsérte Mauricio Pochettino azok után, hogy a Paris Saint-Germain kedden kiejtette a címvédő Bayern Münchent a labdarúgó Bajnokok Ligájából.

„Végig rendkívül koncentráltak voltunk, kemény mérkőzésen vagyunk túl.

Nagyon boldog vagyok, mert a játékosok megérdemelték ezt a sikert. Fantasztikus érzés bejutni az elődöntőbe”

- fogalmazott a lefújás után Pochettino.

Az argentin edző, aki 2019-ben a Tottenhamet a sorozat fináléjáig vezette, hozzátette, annak ellenére sem tartja csapatát favoritnak a végső sikerre, hogy a Bayern előtt az FC Barcelonát búcsúztatták.

„Mind a négy elődöntős együttesnek egyforma esélye lesz megnyerni a trófeát”

- mondta Pochettino, aki január eleje óta irányítja a tavaly finalista párizsi csapatot.

A találkozón rengeteg lehetőséget kihagyott Neymar. A brazil támadó kiemelte, csapatként küzdöttek, legyőzték Európa legjobbját, amivel bizonyították, mennyire versenyképesek és összetartók.

A túloldalon a tréner Hansi Flick sajnálatát fejezte ki, mert szerinte a jobb csapat búcsúzott.

„Mindkét találkozón mi voltunk a jobbak, de nem volt szerencsénk.

Hiányzott néhány játékosunk, de ez van, el kell fogadnunk ezt a helyzetet” – utalt többek között Robert Lewandowski és Leon Goretzka sérülésére.

A csatár Thomas Müller hozzátette, szívüket-lelküket kitették a pályára kedden, azonban ez is kevésnek bizonyult.

„Csalódottak vagyunk, mert csak egy gólt tudtunk szerezni, ez pedig kevés volt. A meccs elején nem igazán tudtunk gólveszélyesek lenni, a párizsiaknak több helyzetük is volt, de a második félidei elhivatottságunk és hozzáállásunk szuper volt” – elemezte az 1-0-s müncheni győzelemmel zárult visszavágót a támadó.

A kapus Manuel Neuer szerint a nagy hibát a 3-2-re elveszített első, németországi mérkőzésen követték el, amikor rengeteg helyzetet elpuskáztak.

A PSG a négy között a Manchester City-Borussia Dortmund párharc továbbjutójával találkozik, az első, angliai mérkőzést a manchesteriek nyerték 2-1-re.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik