hamarosan befejezi

2021.10.12. 14:00

Vettel szerint megszűnhet a Forma–1, ha nem lesz zöldebb

Már gondolkodik a visszavonulása utáni időszakról a négyszeres Forma–1-es világbajnok Sebastian Vettel, aki szerint a klímaváltozás miatt a sportágnak meg kell változnia a jövőben.

Isztambul, 2021. október 7. Sebastian Vettel, az Aston Martin német versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Török Nagydíjának otthont adó isztambuli pályán tartott sajtótájékoztatón 2021. október 7-én. A futamot október 10-én rendezik. MTI/EPA/Sedat Suna

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Sedat Suna

A 34 éves versenyző a Neue Osnabrücker Zeitung című német napilapnak azt mondta, bizonytalan abban, hogy jó döntés lenne-e beszállnia a politikába, de már egy ideje gondolkodik azon, mihez kezd majd az F1 után.

– A legkönnyebb az lenne, ha valamelyik televíziós társaság szakkommentátora lennék, és itt maradnék a Forma–1 közelében. De nem igazán látom magam ebben a szerepkörben – jelentette ki Vettel, akinek a jövő év végéig szóló szerződése van az Aston Martinnal.

A német versenyző kiemelte, hogy érdekli a klímaváltozás ellen folytatott küzdelem.

– A Forma–1 nem környezetbarát, ez nem is kérdés, de olyan időszakot élünk, amikor a technológiai fejlődés lehetővé teszi, hogy zöldebbé tegyük a sportágat anélkül, hogy az elveszítse a rá jellemző szenvedélyt és izgalmakat – vélte Vettel, aki szerint már zajlanak egyeztetések arról, hogy a jövő autósportjának változnia kell, és ez nagyon fontos lenne.

– Egyébként nem vagyok optimista. Ha semmi nem változik, akkor az is bekövetkezhet, hogy megszűnik a Forma–1 – közölte Vettel.

Borítókép: Sebastian Vettel, az Aston Martin német versenyzője a Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság Török Nagydíján 2021. október 7-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!