Jó üzlet

2022.09.13. 10:40

Tizenhárommillió eurós nyereséggel zárt a Real Madrid

Címkék#Real Madrid

A klub szakmailag is sikeres idényt zárt, 14. Bajnokok Ligája-, illetve BEK-győzelmét aratta, megnyerte a spanyol bajnokságot és a spanyol Szuperkupát.

Nacho Fernandez (Real Madrid) és Karim Benzema (Real Madrid) az UEFA Bajnokok Ligája-trófeát mutatják be szurkolóiknak a Real Madrid és a Real Betis közötti La Liga Santader-mérkőzésen az Estadio Santiago Bernabeu-ban Madridban, Spanyolországban

Fotó: NurPhoto via AFP

Tizenhárommillió eurós nyereséget könyvelt el a Real Madrid a 2021–2022-es pénzügyi évben.

A spanyol főváros labdarúgóklubja – közlése szerint – úgy érte el ezt az eredményt, hogy a koronavírus-járvány hatásai még mindig befolyásolták a bevételeket. A tájékoztatásban arra is kitért a Real, hogy a Covid-helyzet ellenére profitot tudott termelni az elmúlt három évben.   

A Real Madrid készpénzegyenlege június végén 425 millió euró volt, az összesítésbe nem számították bele a stadionrekonstrukciós program költségeit, a pandémia miatt fellépő bevételkiesés pedig 2020 márciusától számolva elérte a 400 millió eurót. 

A működési bevétel a legutóbbi pénzügyi évben 722 millió euró volt, ez 69 millióval több, mint egy évvel korábban, miközben a járvány miatti kiesés évről évre csökkent.   

A klub nettó adóssága 263 millió euró volt június végén, de ebben sincsenek benne a stadionfelújítással összefüggő tételek.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!