Konferencia Liga

2023.08.24. 19:56

Simán nyert a Ferencváros Vilniusban

Az FTC simán nyert Vilniusban, négy rúgott és nulla kapott találattal utazhat haza Litvániából. A Ferencváros zsinórban ötödik alkalommal juthat be valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe, amennyiben túljut a litván Zalgiris Vilniuson.

MW

A Ferencváros Vilniusban is simán nyert (illusztráció)

Forrás: MTI

Fotó: Domenic Aquilina

Vilniusban majdnem 3000 néző előtt lépett pályára a Ferencváros az Európai Konferencia Liga rájátszásának első találkozóján. Nem maradtak támogatás nélkül az ezúttal sötét színű szerelésben pályára lépő vendégek (a hazaiak játszanak zöld-fehér csíkos mezben), 

hiszen valamivel több, mint két tucatnyi Fradista elkísérte őket a litván fővárosba is.

Méltó módon képviselni a magyar futballt 

Máté Csaba megbízott vezetőedző a találkozó előtti napon azt mondta, sokra tartja a litván csapatot. 

Erősödtek, szervezettebbek lettek, jobb játékosok állnak a rendelkezésükre, mint a legutóbbi találkozásunknál. Kicserélődött a keretük a két évvel ezelőttihez képest, akkor kettős győzelemmel jutottunk tovább, de ebből sem szabad kiindulni.

Máté Csaba hozzátette, szeretnék méltó módon képviselni a magyar futballt és a Ferencvárost.

Ez történt a mérkőzésen 

A találkozó a vezetőedző várakozásainak megfelelően indult, hiszen nem csak a Ferencváros, de a Zalgiris előtt is adódtak lehetőségek. Mégis egy óriási hazai hiba után szerezte meg a Ferencváros a vezetést, 

hiszen a Zalgiris védője rosszul passzolt a saját tizenhatosánál, a labda Traoré elé került, aki jó 25 méterről gyönyörűen lőtt a bal felső sarokba a 17. percben!

A gól éppen a maroknyi Fradi tábor és a mellettük álló hazai fanatikusok előtt esett – nem szegte kedvét a Zalgiris szurkolóinak a találat, továbbra is kiváló hangulatot teremtettek a kisméretű stadionban. 

A második félidő elején Varga Barnabás szerzett gólt, amit azonban les miatt hosszas, 4 percig tartó VAR vizsgálat után nem találtak érvényesnek.

A hazai ultrák a második félidőben is elképesztő lelkesedéssel szurkoltak kedvenceinek, amit a Zalgiris játékosai még nagyobb lelkesedéssel háláltak meg. A 62. percben aztán büntetőhöz jutott a Ferencváros, ráadásul a vétkes hazai védő piros lapot kapott, így emberelőnybe is került a vendégcsapat. 

A tizenegyest Varga annak ellenére is belőtte, hogy a litvánok kapusa jó irányba vetődött. Varga hetedik gólját szerezte, amióta nyáron a Fradiba igazolt, az FTC pedig két gólosra növelte előnyét.

Csendesebben csordogált a mérkőzés, aztán a 75. percben a friss igazolás Pesics megszerezte saját maga első ferencvárosi gólját, amivel háromra növelte csapata előnyét. A hazai szurkolók kedvét nem szegte a gól, továbbra is szólt a fúvós hangszer és énekeltek a Zalgiris ultrái.

A 82. percben aztán Tokmac sarokkal passzolt, amit Traoré váltott gólra, így már 0-4 az állás, amivel valószínűleg a továbbjutás is eldőlt.

A játékvezető hat percet hosszabbított, amely alatt az eredmény már nem változott, így a Ferencváros tulajdonképpen már az EKL csoportkörében érezheti magát. 

Amióta Máté Csaba a Fradi vezetőedzője, azóta hét meccset játszott a Fradi és 24 (!) gólt szerzett,

ami a támadójáték hatékonyságát dicséri.

Zalgiris Vilnius – Ferencváros 0-4
Gól: Traoré (2), Varga, Pesics
A kezdőcsapatok
Zalgiris: Gertmonas – Pavelin, Hnid, Vucur, Mamic – Novikovas, Gorobsoc, Kendysh, Milickovic – Golbickas, Antal
Vezetőedző: Vladimir Cheburin
FTC: Dibusz – Civic, Sissé, S. Mmaee, Makreckis – Abu Fani, Sigér, Zachariassen, – Marquinhos, Traoré, Varga B.
Vezetőedző: Máté Csaba

A visszavágót augusztus 31-én 19:30-kor rendezik Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában