Evezős vb

2023.09.08. 15:52

Ezüstérmes a Szabó Bence, Furkó Kálmán könnyűsúlyú kettes

A Szabó Bence, Furkó Kálmán könnyűsúlyú kettes ezüstérmet nyert pénteken az evezősök belgrádi világbajnokságán – adta hírül az MTI.

MW

Szabó Bence (b) és Furkó Kálmán kettős ezüstérmes lett az evezős világbajnokságon Belgrádban

Forrás: MTI

Fotó: Martin Divisek

A nem olimpiai versenyszám pénteki fináléjában négy egység állt rajthoz, és az olasz páros rajt-cél győzelmet aratott. 

A kétszeres Európa-bajnok, tavaly vb-ezüstérmes magyar duó jól kapta el a rajtot, és próbálta tartani az iramot az olaszokkal, féltávra azonban már csaknem négy és fél másodperces hátrányban volt.

A hajrában próbáltak faragni lemaradásukból a magyarok, de már nem tudták utolérni Francesco Bardellit és Stefano Pinsonét, így 7:40.23 perces idejükkel másodikként értek célba, megelőzve a moldovai és az izraeli kettest.

Furkó Kálmán és Szabó Bence ezzel megszerezte a magyar küldöttség egyetlen érmét a szerb fővárosban, ahol Galambos Péter a könnyűsúlyú egypár - szintén nem olimpiai szám

 – döntőjében az ötödik helyen zárt.
Pétervári-Molnár Bendegúz normálsúlyú egypárban, míg Pető Zsolt paraevezős a PR1 kategóriájú egypárban a 13-18. helyért küzdhet tovább vasárnap a C döntőben, míg a Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettes a D döntőben, a 19-24. helyért száll vízre szombaton.
Az már szerdán eldőlt, hogy a magyarok nem szereznek olimpiai, illetve paralimpiai kvótát a szerb fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában