Valami Amerika

2017.08.21. 06:51

Bocsánatot kért amiatt, hogy Trump meggyilkolásában reménykedett

Bocsánatot kért vasárnap az a demokrata párti politikus, aki korábban saját Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében azt írta, reméli hogy meggyilkolják Donald Trump amerikai elnököt.

Maria Chapelle-Nadal, Missouri állam törvényhozásának egyik demokrata párti női szenátora egy sajtótájékoztató keretében kért nyilvánosan bocsánatot Donald Trumptól és családjától, valamint Missouri állam polgáraitól és a missouri törvényhozásban dolgozó kollégáitól. A politikus azonban azt is közölte: Eric Greitens kormányzó felszólítása ellenére sem hajlandó lemondani.

Chapelle-Nadal csütörtökön Facebook-oldalán azt közölte: „Remélem, Trumpot meggyilkolják!” A közvélemény és mindkét párt politikusainak óriási felháborodása nyomán törölte a bejegyzést, majd – szintén a közösségi oldalon – magyarázkodni kezdett: „Elkeseredett vagyok. Komolyan gondoltam, amit írtam? Nem. Elkeseredett vagyok? Nagyon. Az elnök károkat okoz. Gyűlöletet kelt” – írta újabb bejegyzésében, de ennek ellenére többen lemondásra szólították fel őt.

Nem ez volt az első eset, hogy újságírók és hírességek Donald Trump meggyilkolásáról beszéltek. Az elnök beiktatási ünnepsége utáni napon szervezett tüntetésen az olasz származású amerikai énekes, Madonna azt mondta: „Rengeteget gondolkodtam azon, hogy fel kellene robbantani a Fehér Házat.” Áprilisban az MSNBC televízió kommentátora azt sugallta, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek a New York-i Trump-tornyot kellene célba vennie. A The New York Times című napilap júniusban arról adott hírt, hogy Johnny Depp színész az angliai Glastonbury híres fesztiválján „kacérkodott” Trump elnök meggyilkolásának gondolatával. „Na, mikor volt az utolsó alkalom, amikor egy színész elnököt gyilkolt?” – kérdezte a közönségtől. Depp utóbb szintén bocsánatot kért Donald Trumptól. Kathy Griffin színésznő pedig májusban olyan videót tett közzé, amelyen egy papírmaséból készült, Donald Trumpot ábrázoló és vérben úszó levágott fejet tartott a kezében.

Ezek is érdekelhetik